צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
אביבסתו. שורות 13-14 של סונטה חייבות להתחרז. בכלל יש לסונטה מבנה חריזה בר תוקף שכאן הוא: ABAB BCBC וכולי. שתי השורות האחרונות יתחרזו. כל השורות חייבות להיות בפנטמטר איאמבי - כלומר, חמישה פנטמטרים. אני תרגמתי די חופשי ולא מילה במילה, אך שמרתי על הפנטמטר האיאמבי (כלומר חמש פעימות של טִיטָה (ודגש על ה"טה) אם כי לא חרזתי בדיוק כמו שצריך. אך דיי נצמדתי למבנה. מתרגמים ישראלים עטורי פרסים לא תמיד נצמדו למבנה הזה, הוסיפו ימבוסים לשורות (שש נקישות במקום חמ) והצדיקו זאת בדרכים שונות.
מכל מקום, כולם ועולם התחרז היטב ולא מצאתי פתרון אחר ולא יכולתי לפסוח על הפתרון הזה שהיה קיים.
על מבנה הסונטה ראה למשל:
http://home.vicnet.net.au/~poems/ps/html/sonnet.html
[ליצירה]
אוי.יצירה זו יש לשמור ביומן.
אם רוצים להציק למישהו, סופר או משורר ( אהוב או להיפך ), אותה אפשר לשלוח על כרטיס ברכה.
היא כתובה היטב ובקיצור (לטעמי), בחוש הומור ולעומק, ואין בה שלמות ללא בן זוג שעליה היא תשתלח או משתלחת.
למרות הנסתר כאן של הממוען או הממוענת, יש לי הרושם שאלישע הועלה לרמות התדר הפיוטי פה על פסגת תדר גל מבזיק וזועם במקצת .....
[ליצירה]
להדס. לשאלתך
ניקדתי עם נקדן ובדקתי באבן שושן ובמקומות שלא היה לי פיתרון ניחשתי סתם. זה כמו לסרוג או לרקום, אומנויות שנחשבו לנשיות. אם יש טעויות אשמח לשמוע.
[ליצירה]
יורם, על פי רבמילים אין דגש במים וכותבים מַיִם
זְמַנִּים כותבים כפי שאמרת ואני אתקן אצלי במחשב אך לא כאן כי תוכנת העריכה שבכאן קצת טרלללה ואם אפתח את היצירה היא תעשה לי רווח בין השורות.
באשר לשאר טענותיך - זה קרה מפני שתוכנת העריכה לא הציגה על המסך את כל שורות היצירה ! כן ואכן ! ולכן צדקת כשאמרת שקשה להבין.
לא צריך להבין עד תומו את מה שאני כותבת כי אני לא אוהבת להתערטל לחלוטין נפשית. מקסימום אפשר לא לאהוב את היצירה.
[ליצירה]
הנסיבות - הלכתי לחפש כתובת - וכשיצאתי משם הרחוב היה יפה ושקט בין ערביים והיה ספסל. כתבתי על פיסת נייר. הרגשתי שאני לא משתייכת לשם. איך זה בפריס? כל טוב לך.
[ליצירה]
נכון, לגוד. לי זה קרה כמדומני פעמיים או שלוש ואחר כך הסתדר מעצמו. כ"כ היצירות שלי לפעמים מתקצ'מקות והן נראות בסדר בעמוד העריכה אבל לא מופיעות או רק חלקים מהן בעמוד הציבורי. אלא שאת זה בדרך כלשהי אפשר לתקן וזה לדעתי עניין של התוכנה. וכבר היו לי (ולדעתי עדיין יש לי כי אני כבר לא נכנסת לשם יותר) יצירות שהמחשב לא מוכן לאפשר לי לתקן אותן או לשנות בהן ואומר לי משהו שאין מקום יותר (לא זוכרת בדיוק). אז זהו. לא חשוב. הכול לטובה. שבת שלום.