"לעצור את הסכין בזמן". האם כוונת המשורר לעצור את הסכין ולהשאיר אותה בשנות האלפיים או שנת 2004 בפרט? או אולי, הייתה מחשבה להחזיר אותה אחורנית בזמן ושם לבצע דבר. אני מציע לא לעצור את הסכין. יש דברים שפשוט צריכים לקרות.
[ליצירה]
"לעצור את הסכין בזמן". האם כוונת המשורר לעצור את הסכין ולהשאיר אותה בשנות האלפיים או שנת 2004 בפרט? או אולי, הייתה מחשבה להחזיר אותה אחורנית בזמן ושם לבצע דבר. אני מציע לא לעצור את הסכין. יש דברים שפשוט צריכים לקרות.
[ליצירה]
מצא חן בעיני. שמרת יפה על המשלב בבית השני [למרות שהיחזקאל לא קשור:-)]
מאוד מצא חן בעיני הרעיון ואיך שהעברת אותו, הסיום טוב. "אז קול דממה דקה", האמת, קצת לא הסתדר לי - אולי בגלל ריבוי הנביאים, אולי כי לא באמת צריך את קטע המעבר הזה. סה"כ אהבתי.
[ליצירה]
יש לך בעיה עם החריזה - החרוזים לא בדיוק חרוזים, וכו'. אם אתה לא נמנע מבעיות כאלה, אולי כדאי להוריד את זה לגמרי.
שביל _לאותן_ נשמות האדם. נשמה=נקבה. והחזרה על המילה 'בינות' מיותרת. זו מילה די מליצית, וצורם להשתמש בה יותר מדי.
לא כל כך הבנתי מה רצית להעביר; מה זאת 'שאלת השאלות'? ויש כאן ניגוד: הן'בולעות כל אות וסימן', ומנגד 'יודעות כי רק הסבלנות תנחם אותן'. פעילות אקטיבית, לעומת המשמעות הפסיבית, וזה לא עובר טוב.
[ליצירה]
תמר, הייתי יכולה פשוט לפרסם את כל העבודה כמאמר. אני לא צריכה ללכת לחפש את החלקים שלו בכל האתר, ואני לא חושבת שמישהו יבוא לקרוא תוך התייחסות רצינית בצורה הזאת. ונא להקפיד על כותרות וסיווגים.
[ליצירה]
לא הבנתי את הקשר לכותרת - אלא אם כן במקום 'פנקס' התכוונת ל'פניקס', ואז זה בסדר. אהבתי את ה'נסקתי מתחת ללבך'. שורה רביעית מהסוף - מוחה מלשון למחות, או בכוונה של 'למחוא כף'? כי אם כן, במקום ה' אז א'.
והשורה האחרונה מיותרת. היא אמנם סוגרת את השיר ומחזירה אותנו להתחלה, אבל כשהיא מנותקת בצורה כזאת מהבית האחרון זה נותן הרגשה של חיבור לא כמו שצריך. והאמירה ברורה שם מדי - אתה מצליח להעביר אותה לאורך כל השיר, ואולי כדאי לשנות קצת את השורה האחרונה כך שיישאר רק הרמז, כי אחרת היא פשוט מקטינה את כל השאר.
תגובות